Cykelfest i Hällingsjö

Laddar Karta...

Dag/Tid
Date(s) - 2012-06-30
16:30 - 23:59

Plats
Cykelfest

Kategori(er)


Vad är cykelfest för slags fest egentligen?
Cykelfestens huvudsakliga syfte är att ha så kul som möjligt (såklart) samtidigt som man ska få träffa olika människor på varje rätt av den trerättersmiddag som bjuds i tre olika hem!
Låter detta krångligt? Inte alls!

Hur går en cykelfest till? I olika faser:

Förfasen: Cirka en vecka före avtramp kommer ni att få hem ett brev där det meddelas vilken rätt av de tre (förrätt, huvudrätt eller efterrätt) plus dryck till denna rätt som ni skall stå för. Ni ska tillreda denna rätt för 6 personer. Tänk på att göra något som är lätt att förbereda så att du med endast 15 min. försprång till dina gäster hinner hem och sedan ta emot dessa! Det skall alltså inte vara några mästerverk i den högre kokkonsten utan hellre enkelt och gott så att ni har tid att umgås med era gäster.

Det finns även med två förseglade kuvert som anger var ni skall bege er för de rätter som du inte skall tillaga (om du skall göra huvudrätt så avser kuverten förrätt och efterrätt) . DET ÄR MYCKET VIKTIGT att man inte öppnar dessa kuvert förrän den tid som står angivet på utsidan. Det är en del av spänningen att inte förrän strax innan man skall ge sig av, veta VART man ska (eller vilka som kommer hem till mig vid den rätten som jag är värd för).

Fas 1: På angivet klockslag sprättar du ditt förrättskuvert och får veta var ni skall bege er för kvällens första rätt som börjar kl 17:00 (eller så är det du som lagar denna och då kan du fortsätta duka i lugn och ro). Du cyklar iväg till angiven adress och tas emot av kvällens första värd(ar). Där intar man en förrätt samt gott att dricka tillsammans med ett annat gästpar.

Fas 2: När ni ätit, druckit och pratat tillsammans i en dryg timme så är det dags att sprätta kuvert nummer två (eller bege sig hem om det är du som står för tillagningen av huvudrätten). Här finns en ny adress angiven dit du skall bege dig för att möta ett nytt värdpar och ett nytt gästpar och avnjuta en god huvudrätt och gott att dricka tillsammans.

Fas 3: När ni ätit, druckit och pratat tillsammans i cirka en och en halv timme så är det dags att sprätta kuvert nummer tre (eller bege sig hem om det är du som står för tillagningen av efterrätten). Här finns en ny adress angiven dit du skall bege dig för att möta ett nytt värdpar och ett nytt gästpar och avnjuta en god dessert och gott att dricka tillsammans.

Fas 4: Vid givet klockslag cyklar alla deltagare till Björkängsvallen där festen börjar kl 22:00. Nu har man mycket att prata om . Vad har hänt under kvällen, vilka har man cyklat med, hände något speciellt kul eller oväntat. Önskad dryck för kvällen tar var och en med. Vill man bara delta på efterfesten kan man göra det till samma kostnad. Det var väl inte så krångligt?

Glöm inte att ange e-post-adress, mobilnummer och ev. allergier vid anmälan.

Ytterligare information och hålltider kommer att skickas ut med e-post.

Pris: 150 kr/person som sätts in på Handelsbanken 6664-401 697 088. Glöm inte att ange namn!

Sista anmälningsdag: 2012-06-03

Anmälan & Eventuella Frågor

Jonas Nilsson: 0301-40325, 0727-347490, jonas.nilsson@limeray.com

Henrik Magnusson: 0301-40845, 0708-464705, henrik@tente.se

Cykelfesten på Facebook

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *